[WK] Uitslag Zuid-Korea - Turkije

In een bijzondere wedstrijd heeft Turkije met 3-2 gewonnen van Zuid-Korea.

De wedstrijd begon met de snelste treffer ooit in een WK-duel. In 9 seconden wist Hakan Sükür te scoren na een domme fout van de Zuid-Koreaanse verdediger Hung. Het oude record dateerde uit 1962 en stond op 16 seconden.

Na 9 minuten kreeg Zuid-Korea een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Eul-Yong Lee krulde de bal in de kruising, onhoudbaar voor de verder uitstekend keepende Rüstü.

In de twaalfde minuut was het alweer raak. Mansiz scoorde na een combinatie met Sükür het derde doelpunt van de wedstrijd. In de dertigste minuut bouwde hetzelfde duo weer een aanval op en wist Mansiz de bal opnieuw achter de Zuid-Koreaanse keeper te schieten.

Hierna bleef de eerste helft boeien, maar vielen er niet nog meer doelpunten. Ahn wist nog wel te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft was de brandstof voor beide teams op. Turkije was sterker en sloot de verdedigingslinie voor de Koreanen. In de negentigste minuut was het echter weer raak, Song bepaalde de eindstand op 2-3. Zij aan zij eerden beide teams vervolgens op een bijzondere manier het publiek op de tribune

Na de wedstrijd werd coach Guus Hiddink door zijn spelers geëerd. Voor een juichend publiek werd de Nederlander door zijn spelers op de handen genomen en meerdere malen de lucht in gegooid.