Foto van baby-terrorist was een grap

De grote commotie die ontstaan is in Israël over een foto van een klein kind, dat verkleed is als een Hamas-activist met een bommenvest, is nergens voor nodig. Dat beweert de Palestijnse familie bij wie de foto gevonden is. Volgens de familie van de 'baby bomber' gaat het namelijk om een grap.

Een Palestijnse journaliste uit Hebron verbaasde zich ook over de commotie: ''Ik kan veel van dit soort foto's vinden. Veel kinderen imiteren volwassenen en dragen speelgoedmaskers en -pistolen, vooral tijdens marsen. Het is helemaal niet raar. In onze maatschappij gebeurt het veel. Het is een soort fenomeen."

Veel Palestijnen onderschrijven dit, en voegen eraan toe dat kinderen niet gebruikt zullen worden voor aanslagen.

Haat

Volgens woordvoerder David Baker van de Israëlische premier Ariel Sharon is de foto symptomatisch voor anti-joodse indoctrinatie. "Wat duidelijk is dat Palestijnen hun kinderen al op een zo jong mogelijke leeftijd voeden met haat jegens joden en Israëliërs."

De Palestijnse minister van Informatie Yasser Abed Rabbo doet de foto af als 'goedkope Israëlische propaganda'. "Ze gebruiken deze foto om de Israëlische misdaden tegen het Palestijnse volk te rechtvaardigen en om door te gaan met hun bezetting van de Palestijnse gebieden."

Eerder twijfelde Rabbo openlijk aan de echtheid van de foto: ''Deze foto's kunnen eenvoudig worden vervalst en verspreid, en dat is in het verleden vaker gedaan door de Israëlische media".

Familie had baby voor de grap verkleed