Onveilige seks maakt vrouwen gelukkiger

Michiel_H had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van de New York State University is gebleken dat vrouwen, die onbeschermd met een man vrijen, zich over het algemeen prettiger voelen dan wanneer hun partner een condoom gebruikt. Dit zou komen doordat met het sperma, dat in de vagina terechtkomt, ook hormonen het lichaam van de vrouw binnendringen. Deze hormonen kunnen de gemoedstoestand positief beÔnvloeden.

De leider van het onderzoek, Gordon Gallup, onderzocht 293 studentes. Hij vroeg of zij met of zonder condoom seks hadden met een man. Ook onderwierp hij de vrouwen aan een test om hun algemene gemoedstoestand te meten. Het bleek dat vrouwen die met condoom vrijden, een stuk ongelukkiger waren dan vrouwen die het zonder deden. Zelfs eventuele gedachtes over zelfmoord namen drastisch toe.

Volgens Gallup is het onderzoek geen aanleiding om voor onveilige seks te kiezen. "Het is duidelijk dat een ongewilde zwangerschap of een geslachtsziekte zwaarder weegt dan de positieve psychische effecten van sperma", aldus Gallup. De resultaten van het onderzoek verschijnen in het tijdschrift Archives of Sexual Behavior.