Al 12 Roemeense crimineeltjes België uitgezet

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Antwerpse parket heeft in totaal al 12 minderjarige Roemeense crimineeltjes België uitgezet. Dit gebeurde op bevel van de jeugdrechter. De minderjarigen zijn inmiddels al terug in Roemenië.

Afgelopen vrijdag werden al vijf Roemeense handtasdiefjes België uitgezet en afgelopen zaterdag kwamen hier nog zeven andere crimineeltjes bij. De jeugdrechter heeft de jongeren teruggestuurd naar hun ouderlijk milieu. Hiervoor vroeg en kreeg het de medewerking van Binnenlandse Zaken.

'De ouders van de jongeren werden verwittigd. In Roemenië zorgt een organisatie voor de eerste opvang van de boefjes. Via onze verbindingsofficier ter plaatse gaan we na of alles verloopt zoals het hoort', verduidelijkt Koen Dassen, kabinetschef van minister van Binnenlandse Zaken.

Het Antwerpse parket moest vorige week verscheidene Roemeense handtasdiefjes vrijlaten, omdat het geen plaats had in de gesloten instellingen. Procureur Bart Van Lijsebeth sprak daarom met premier Verhofstadt van België. Die meldde donderdag na de ministerraad dat hij de dienst Vreemdelingenzaken de opdracht had gegeven om, na overleg met de lokale parketten, voortaan ook de minderjarige criminelen uit de wijzen.