Drie doden door ongeluk met aanhanger

Een ernstig verkeersongeval op de N33 tussen Rolde en Assen heeft vanochtend aan drie mensen het leven gekost. Het gaat om een 15-jarige jongen en twee mannen van respectievelijk 34 en 38 jaar.

Twee slachtoffers waren op slag dood, de derde overleed op weg naar het ziekenhuis. Een andere 25-jarige man raakte zwaar gewond. De politie meldde dat zijn toestand nog steeds kritiek is.

De vier zaten in een busje. Tegenover hen kwam een mobiele kraan met aanhanger, volgeladen met bouwmateriaal. De aanhanger schoot los doordat de trekstang brak, en zorgde ervoor dat deze op de verkeerde weghelft terecht kwam. Het busje met daarin de vier mannen, ramde frontaal de losgeraakte aanhanger. Een auto achter het busje raakte ook betrokken bij het ongeluk nadat deze achter op het busje botste.

De bestuurder van deze auto kwam met de schrik vrij. De chauffeur van de kraan raakte ook niet gewond, maar verkeert nog wel in een shocktoestand.

Een deel van de N33 was ruim vier uur afgesloten voor verkeer. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van het ongeluk.