Twee jaar cel vanwege chatten over sex

Bachus, _Maarten_ en spdk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die in Amerika is opgepakt vanwege chatten over sex met een 14-jarig meisje heeft twee jaar gevangenisstraf gekregen. De verdachte is 23 jaar oud en komt uit Utrecht. Dit is donderdagavond door de vader van de verdachte bekend gemaakt.

De Utrechter was in augustus vorig jaar naar Amerika gegaan om zijn chatvriendin te ontmoeten. Daar werd hij meteen bij aankomst op het vliegveld opgepakt door de FBI. Een FBI-agente genaamd Dina, vijftig jaar oud, heeft zich voorgedaan als het 14-jarige meisje om de man naar Chicago te laten komen en hem daar op te kunnen pakken.

In Nederland is het niet strafbaar om te chatten over sex met jongeren, in Amerika echter wel. Daardoor dient de Utrechter zijn straf uit te zitten in een Amerikaanse gevangenis. De Utrechter heeft al eerder tegen de rechter toegeven dat hij over sex heeft gechat met het meisje. Hierdoor heeft hij de maximale straf van 15 jaar, die in Amerika voor dat vergrijp staat, ontlopen en kon de maximale straf maar 30 maanden zijn.

De Nederlandse staat heeft al eerder protest aangetekend tegen de arrestatie van de Nederlander. In Nederland is uitlokking van een misdaad namelijk verboden, maar in Amerika niet. Dit protest heeft de Amerikaanse justitie naast zich neergelegd, waardoor de Nederlander veroordeeld kon worden.