Roken toch weer wel een verhoogd risico

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net zoals wij vanmiddag reeds meldden dat mobieltjes toch schadelijk voor de gezondheid waren, zo blijkt ook roken een groter gevolg te hebben dan aanvankelijk werd gedacht.
Niet alleen de rokers zelf blijken een grotere kans op kanker te hebben, maar ook de niet-rokers die passief meeroken blijken een vergrote kans te lopen op het krijgen van kanker dan eerder werd aangenomen.

Experts van het Internationale Bureau voor Kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO verklaarden gisteren in Londen dat het risico op tumoren bij door tabaksrook veroorzaakte kankersoorten groter is dan er eerder werd aangenomen.
Het gaat daarbij om ziektes als kanker in de blaas en in het nierbekken. Bovendien blijkt ook dat maag-, lever-, baarmoederhals-, en baarmoeder-, voorhoofdsholte-, en nierkanker door rook worden veroorzaakt. De literatuurstudie, die dit jaar nog in zijn volledigheid wordt gepubliceerd, is het eerste grote onderzoek naar tabaksrook en kanker en het verband daartussen sinds 1986. Voor het onderzoek hebben medici meer dan drieduizend onderzoeken, waar ruim een miljoen mensen aan meewerkten, met elkaar vergeleken.