O2 introduceert MMS 'deze herfst'

Michelinmannetje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Telecomprovider O2 zal komende herfst al MMS in Europa introduceren, waarmee naast de vertrouwde tekst ook beeld, geluid en videobeelden vanaf de gsm naar iemand anders kunnen worden verstuurd.

Multimedia Messaging Services, afgekort dus MMS, is de uitgebreidere versie van SMS. Met MMS is het mogelijk om niet alleen getypte boodschappen uit te wisselen, maar ook om plaatjes, foto's, MPEG4 filmpjes, muziek (mp3) en geluidsbestanden (midi) te verzenden naar een mobiele telefoon of computer.
O2 wil met deze dienst niet alleen de zakelijke maar ook de de particuliere gebruiker bereiken. De gebruikers krijgen de keuzen om per verzonden bericht te betalen, of een mms-bundel aan te schaffen voor de grootverbruiker.

Volgens O2's voorbereidend onderzoek is maar liefst 75 procent van de mobiele gebruikers bereid om meer te betalen dan men nu sms neertelt.
Om van deze speciale dienst gebruik te kunnen maken heeft men natuurlijk wel een GSM nodig die dit ondersteunt. Geschikte telefoons zijn de Nokia's 3510, 7210, 7650, 6610 , Sony-Ericsson's T68i, Sharp's GX-1 en Motorola's A820.

Wanneer precies de dienst precies beschikbaar wordt voor de klanten van O2, is nog niet duidelijk. Zelf geeft het bedrijf aan in een persbericht 'deze herfst'.