23 doden na arrestatie sekteleider

Cygnes en Realist_ik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn, bij onrusten, 23 personen om het leven gekomen, in het oosten van de Filipijnen. Het geweld brak uit nadat de politie een sekteleider wou arresteren, die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben vermoord.

De verdachte, Ruben Ecleo, beschouwt zichzelf als een reïncarnatie van Jezus Christus. Hij leidt de Filippijnse Vrijwillige Zendelingenvereniging (PBMA) en heeft meer dan een miljoen aanhangers. Na zijn arrestatie kwam het tot gevechten tussen gewapende eenheden en de politie. Hierbij kwamen zestien sekteleden, onder hen een medeplichtige aan de moord op Ecleo's vrouw, om het leven toen ze probeerden te verhinderen dat de politie de arrestatie uit zou voeren. Ook een politieagent kwam daarbij om het leven. Twee andere agenten raakten gewond.

Het lichaam van de echtgenote van sekteleider Ecleo werd op 30 januari in een plastic tas op het eiland Cebu gevonden. Volgens de politie was de 27-jarige vrouw gewurgd. Na de ontdekking van het lichaam sloeg Ecleo op de vlucht.