Vermiste studente gevonden

DeBeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noorse reddingswerkers hebben gistermiddag even na half drie het lichaam gevonden van de Nederlandse Josephine Grubben, die sinds vorige week donderdag werd vermist.

De 18-jarige Grubben lag aan de voet van een paar honderd meter hoge steile berg niet ver van het hotel in Geiranger waar ze een zomerbaantje had.

De politie neemt aan dat er sprake is van een ongeval. De plek waar Josephine is gevonden, ligt vlakbij een camping en een autoweg. Noorse reddingswerkers en vrijwilligers werden echter gehinderd door het feit dat niemand precies wist welke route Josephine voor ogen had toen ze er donderdagochtend op uit trok voor een bergwandeling. Vrienden van Grubben vermoedden dat de studente een beroemde waterval wilde bekijken waarna het rondom liggende gebied zonder succes werd uitgekamd. Bovendien was er ondanks de vele oproepen in de Noorse pers geen enkele getuige die Grubben die donderdag had gezien.

Gistermiddag even na zessen werd het lichaam van de vrouw naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd waar een sectie plaatsvond. De ouders, broer en vriend van Grubben verblijven sinds vrijdag in het hotel waar Josephine werkte om aan de zoektocht deel te nemen. Drie weken geleden overleed een Poolse toerist op vergelijkbare wijze in dezelfde omgeving.