Overijverige politie in Antwerpen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 82-jarige vrouw uit Borgerhout (Antwerpen) kreeg dinsdag van de Antwerpse politie een proces-verbaal voor sluikstorten. Ze had bij het verzorgen van haar bloemen enkele blaadjes en stengeltjes van haar balkon naar beneden gegooid. "En dan moet je weten dat er hier in de straat al jaren een sluikstortprobleem is waarvoor geen oplossing wordt gevonden", stellen de dame en haar buurvrouw.

Cecile Trottein (82) woont in de Vandenpeereboomstraat in Borgerhout. Ze is nagenoeg blind, hartpatiŽnte en diabeteslijder. Net ontslagen uit het ziekenhuis, verzorgde ze dinsdag omstreeks 11u de bloemen op haar balkon. "Daarbij gooide ze enkele steeltjes naar beneden", zegt buurvrouw en vertrouwelinge Hilda Vienne.

"Plots belden er twee politiemannen aan", aldus Vienne. "Of ze haar identiteitskaart even mochten zien, want ze kreeg een proces-verbaal voor het sluikstorten van 'een paar takjes bloemen'. De agenten gingen op haar terras zelfs kijken 'hoe zij normaal haar afval aanbiedt'. Het leek wel een huiszoeking! Mag dat allemaal zomaar?"

Volgens Vienne kampt de Vandepeereboomstraat trouwens met een "echt" probleem. "Onder het appartementsgebouw waar Cecile Trottein woont, is een leegstaande garage. Daar wordt al jaren gesluikstort. De buurt diende bij de districtsraad verscheidene klachten in, maar er gebeurt niets. Een oude vrouw op de bon slingeren, dat kan dan wel."

Fons Bastiaenssens, de woordvoerder van de Antwerpse politie, zegt niet op de hoogte te zijn van deze zaak. "Ik ga ervan uit dat politiemannen feiten op een objectieve manier vaststellen. Wie daaraan twijfelt, kan dat betwisten via andere kanalen dan de media, bijvoorbeeld door een bezwaarschrift in te dienen bij het politieparket."

Het is overigens niet de eerste keer dat de Antwerpse politie streng optreedt tegen twijfelachtige 'sluikstorters'. In maart van dit jaar maakten agenten een proces-verbaal op tegen Charlo Hasen (79), omdat ze in de Jan De Voslei in Antwerpen brood voor de vogels had gestrooid.