[WK] Uitslag Portugal - Polen

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Portugal en Polen (Groep D) is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Portugal.

Wedstrijdverslag
De doelpunten waren goedkoop in Jeonju vandaag, want Polen gaf Portugal ruim de kans om aan hun doelsaldo te werken. En zelfs met de vier doelpunten heeft Portugal daar toch niet ten volle van geprofiteerd.

In de openingsfase verliep de communicatie tussen de Portugezen slecht en ook waren er veel overtredingen. Toch was het meteen een hele open wedstrijd, want ook Polen viel aan. Polen deed het in de eerste helft beter dan in de openingswedstrijd tegen Korea, alhoewel veel slechter toch eigenlijk bijna niet mogelijk was.

Verdedigen bleek echter het manco van de Polen. De grote, logge verdedigers hadden moeite met de omstandigheden en de snelle Portugezen. De 1-0 was hier een voorbeeld van. Pauleta kon wegsprinten van zijn man, aannemen op de borst en liet zijn man staan door naar binnen te draaien. Vervolgens schoot hij de bal langs Dudek, die niet blij zal zijn geweest met zijn prestatie, want hij werd verschalkt in de korte hoek en kon de bal nog aanraken. Het was vooral Pauleta die de eerste helft voor veel problemen aan Poolse kant zorgde, met zijn snelheid, wendbaarheid, energie en klasse.

In de tweede helft viel de Poolse defensie totaal uiteen. Pauleta kon de 2-0 intikken en daarna was het volkomen gedaan. Figo boog direct daarna de bal prachtig langs Dudek, maar zijn schot trof de paal. Meteen daarna was er ook een kans voor Polen maar Baia stond, voor de verandering, perfect te keepen. In de 77e minuut voltooide Pauleta zijn hattrick door zijn man compleet dol te spelen. Hij kreeg zelfs nog een kans voor zijn vierde op rij, maar schoot in het zijnet nadat hij Dudek omspeelde.

Van een Poolse verdediging was weinig sprake meer en Portugal zou hierna eigenlijk nog minstens vier goals hebben moeten scoren maar de afwerking was niet echt scherp. Rui Costa schoof de 4-0 nog binnen maar verder kwamen de Portugezen niet. Wellicht had 8-0 een beter plaatje van de 2e helft gegeven.

Het verlies betekent overigens dat Polen alvast in kan pakken om naar huis te vliegen.