[WK] Uitslag Tunesië - België

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Tunesië en België (Groep H) is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Wedstrijdverslag
De eerste helft begint slordig, en zonder kansen. Desondanks is België toch de dominante ploeg. Dan is het in de 13e minuut Wilmots die na de pass met het hoofd van Verheyen de bal, langs de uitstormende Boumnjel, in het net ramt. Een aantal minuten later krijgt Tunesië een vrije trap te nemen, die door Bouzaine wordt opgeëist. En al snel blijkt waarom: Hij knalt de bal onhoudbaar langs de muur en De Vlieger in de kruising. Beide ploegen krijgen hierna kansen om op voorsprong te komen maar kunnen steeds net niet goed afronden. Trabelsi komt bijvoorbeeld op via de vleugel, en levert een strakke pas af, maar De Vlieger kan de bal onderscheppen.

De tweede helft begint rustig met weinig echte kansen. Trabelsi geeft op een gegeven moment een schitterende pass op Ghodhbane. Die wil de bal in het net volleren, maar hij schamt de paal, waardoor de bal naast gaat. Langzaamaan wordt België gevaarlijker, en begint het meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het vecht nog om te winnen, maar Tunesië lijkt tevreden te zijn met het punt. Overigens komen ze er in de counter via de snelle Trabelsi af en toe nog gevaarlijk uit. Zo ook in de blessuretijd. Maar Ghodhbane weet niet te scoren. Sonck krijgt ook nog een goede kans, maar hij wordt vlak voor hij gaat schieten achterover getrokken. De scheidsrechter geeft hier echter geen penalty voor.