[WK] Uitslag Zuid-Korea - Polen

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Zuid-Korea en Polen (Groep D) is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Zuid-Korea.

De ploeg van Guus Hiddink domineerde vrijwel de gehele eerste helft. In de 26e minuut maakte Sun-hong Hwang dan ook verdient de 1-0 na een voorzet van Eul-Young Lee. In de 37e minuut leek Zuid-Korea op een 2-0 voorsprong te komen, maar dit doelpunt werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

Polen, dat erg teleurstelde, leek de kleedkamer iets beter uit te komen, dan dat het er na de eerste helft in ging. Maar in de 49e minuut was het toch Zuid-Korea dat opnieuw aanviel. Een volley van Park kon maar net worden overgetikt door Dudek. Enkele minuten later (53') kwam Zuid-Korea dan toch op de verdiende 2-0 voorsprong. Sang-chul Yoo maakte een fraaie treffer vanaf zo'n 20 meter.

Morgen om 08:30 uur speelt Rusland tegen Tunesië. Om 11:00 uur zal de Verenigde Staten het opnemen tegen Portugal, en om 13:30 uur staat Duitsland tegen Ierland op het programma.