"KPNQwest failliet"

Trizone, Realist_ik, phreak en WieMie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is officieel: KPNQwest is over de kop. De bankiers in Londen zeiden gisteren dat er gestopt is met de financiering en de komende dagen worden alle operaties beeindigd. Bewindvoerder van KPNQwest, E. Meijer, zegt dat er nog niets zeker is. "Ik kan mij niet voorstellen dat de stekker eruit is", aldus Meijer gisteravond.

De bankiers zeggen dat het niet mogelijk is dat het bedrijf verder draait zonder financiering. Meijer daarentegen zegt: "Het kan nog alle kanten opgaan. Ik heb nu nog geen idee welke richting het uitgaat. Als bankiers verklaren dat de stekker eruit is getrokken, dan zijn ze strafbaar."

De genadeklap voor de beurskoers kwam na een mededeling van KPNQwest, half mei, dat het failliet zou gaan als er geen nieuwe financiers zouden komen. KPNQwest zag zijn aandelenkoers gisteren op de Amsterdamse beurs nog eens verder dalen met bijna dertig procent en sloot op 22 eurocent.

De belangrijkste aandeelhouders in KPNQwest zijn het Amerikaanse Qwest en KPN. Zij willen niet langer investeren in het kabelbedrijf. KPN schreef onlangs 477 miljoen euro af op haar 40 procentsbelang in KPNQwest.