Onderzoek naar rituele moorden

Phynny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Europese politiefunctionarissen houden vandaag in Den Haag een unieke bijeenkomst. Door middel van de bijeenkomst wil men het mysterie rond de rituele moorden in Europa oplossen. Er zijn in Europa de laatste jaren al meerdere slachtoffers gevallen.

De bijeenkomst vandaag wordt georganiseerd door Europol, het orgaan dat vermiste mensen opspoort. Op deze manier hoopt Europol het onderzoek naar de moord op een Afro-Caribbeaanse jongen (Adam) verder te kunnen helpen. In september werd zijn lichaam zonder ledematen aangetroffen in de rivier de Thames in Londen.

De rituele moorden komen in Afrika vaker voor. Europese academici willen nu proberen om verder zulke moorden, die de laatste tien jaar naar Europa zijn over komen waaien, voorkomen. De politie vermoedt namelijk dat er ook rituele moorden in Zweden, België, Frankrijk, Duitsland en Italië zijn gepleegd. Overigens legt Europol geen direct verband tussen deze moorden.

Er worden nu een hoop dingen onderzocht. Deze onderzoeken zijn ook relevant in de ‘Adam-zaak’. Op deze manier kan misschien worden achterhaald waar Adam precies vandaan komt. Veel weet men niet over hem, maar waarschijnlijk is hij tussen de vijf en zes jaar oud.

De internationale gemeenschap, waaronder Nelson Mandela, staat achter het onderzoek. Maar de politie heeft nog geen doorbraak in het onderzoek kunnen forceren.