Brug VS ingestort na aanvaring [update]

WieMie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Brug VS ingestort na aanvaringIn de Amerikaanse staat Oklahoma is een vrachtschip tegen een brug gebotst. De brug, die over de rivier Arkansas ligt, is over een lengte van 100 meter ingestort. Er zouden 9 personenauto's en 7 vrachtwagens in het water zijn gestort. De weg naar de brug is in beide richtingen afgezet. Iedere dag passeren duizenden auto's de brug.

De gewonden zijn naar een ziekenhuis op 25 mijl van de brug gebracht. Tenminste één persoon verkeerd in kritieke toestand. Er zijn nog meer mensen onderweg naar het ziekenhuis. Volgens de eerste berichten zijn er minstens vijf gewonden. Maar men verwacht, mede doordat er nog een aantal mensen vermist worden, dat dit nog zal oplopen.

Autoriteiten hebben de kapitein van het vrachtschip inmiddels ondervraagd, aldus een woordvoerder. Het schip vervoerde normaal gesproken olie, maar was nu leeg. Het schip zelf liep geen ernstige schade op, en aanboord raakte niemand gewond.

Volgens een woordvoerder betrof het hier gewoon een ongeluk, en geen terroristische aanslag. "Maar we weten nog niets. Allereerst willen we alle mensen redden."

De reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door slechte weersomstandigheden.

Update
Inmiddels hebben duikers drie mensen en drie paarden geborgen. Tenminste vijf mensen, waaronder de kapitein van de boot, zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Vissers die het ongeluk zagen gebeuren, zeggen dat er tenminste negen voertuigen te water zijn geraakt.

De 12 bemanningsleden van de boot zijn verhoord en er is geen aanwijzing dat er opzet in het spel zou zijn.