[F1] Uitslag Monaco

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste tijd viel er tijdens de Formule-1 niet bijzonder veel te beleven. Maar vandaag was het raak. Als de lichten uitgaan weet Coulthard middels een perfecte start Montoya te verschalken en neemt de kop over. Button en Villeneuve vallen ver terug. Er zijn geen echte problemen bij de start. Het veld raast over het casino plein heen. Coulthard, Montoya, Michael en Ralf Schumacher zitten vlak achter elkaar. Rond na ronde wordt gereden. Geen van de coureurs weet potten te breken. De top 4 blijft vlak bij elkaar.

In ronde 15 valt McNish teleurstellend uit. Ondertussen blijft de top 4 de snelste ronde verbeteren. Na 22 ronden ligt Coulthard op kop, gevolgd door Montoya en Michael Schumacher. Trulli, Raikonnen en Barichello liggen dan ook vlak bij elkaar en zijn in een gevecht verwikkeld om de 5e plek. In de 27e ronde haalt Bernoldi Massa in op start/finish. Vervolgens remt Massa te laat waardoor Bernoldi en massa bij de eerste bocht rechtdoor gaan. Beide coureurs kunnen de race na een pitstop vervolgen.

Coulthard's auto begint na 30 ronden te roken en olie te verliezen, maar hij gaat hierdoor niet langzamer rijden. In tegendeel hij weet zelfs licht weg te lopen bij de tegenstand. Montoya begint wat trager te rijden en houdt hiermee Michael Schumacher op. Het gevecht tussen Barichello en Raikonnen gaat ondertussen door. Bij het aanremmen voor de chicane knalt Barichello boven op de achterkant van Raikonnen waardoor beiden naar de pits moeten. Raikonnen valt even later uit en Barichello krijgt een stop and go penalty. Hij valt terug naar plaats 8, maar weet enkele ronden later Salo in te halen voor plaats 7. In ronde 47 laat Montoya Ralf Schumacher voor gaan. Even later blijkt waarom, Montoya valt met een kapotte motor uit.

In ronde 62 wordt Frentzen die knap 6 ligt door Coulthard en Michael Schumacher ingehaald. Beide coureurs blijven dicht bij elkaar liggen. Ronde 66 betekent het einde van Massa. Hij gaat bij de eerst bocht rechtdoor. De crash is zwaar, maar Massa is ongedeerd. Er zijn dan nog 13 coureurs in de strijd.

Vlak voor het einde valt Toyota coureur Salo uit met een blokkerend wiel. Michael Schumacher weet met hulp van wat achterblijvers Coulhard bijzonder dicht te naderen, maar het is niet voldoende. Coulthard wint voor de tweede keer in zijn carriere op Monaco. Michael Schumacher eindigt tweede met zijn Broer Ralf op geruime afstand derde.

Coulthard is enorm blij met zijn overwinning en hoopt dit natuurlijk de volgende race een vervolg te geven. Tijdens de persconferentie is het in tegenstelling tot 2 weken terug een gemoedelijke boel. Op de vraag waarom Montoya, Ralf Schumacher voor liet gaan is het antwoord, `het was in ieder geval geen team order`.

De complete uitslag.


Zie ook: F1 manager Fok