Excelsior promoveert naar de Eredivisie

Nadat gisteren RBC Roosendaal al promoveerde naar de hoogste afdeling van het betaalde voetbal, is vandaag ook Excelsior gepromoveerd.

De Rotterdammers hadden alles in eigen hand. Ze stonden drie punten voor op Sparta en hadden dus voldoende aan een gelijkspel. Het mocht zelfs verliezen wanneer ook Sparta punten zou morsen.

Sparta kwam op slag van rust al met 1-0 achter door een doelpunt van Van Eijkeren (ADO Den Haag). Twee minuten na rust kon de keeper van Sparta de bal opnieuw uit het net vissen. Excelsior dat toen al met 1-0 voorstond was op dat moment al vrijwel zeker van promotie.

Uiteindelijk verloor Sparta met 1-3 van ADO Den Haag en verloor Excelsior met 2-1 van FC Volendam.

Dit alles betekent dat Fortuna Sittard, FC Den Bosch en Sparta alledrie degraderen uit de Eredivisie. FC Zwolle, RBC Roosendaal en Excelsior promoveren.