Achtergelaten puppy sterft gruwelijke dood

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een leegstaand pand aan de Rotterdamse Heemraadstraat zijn Dierenambulancemedewerkers gestuit op het lijkje van een Rotweiler puppy. Het beestje is achtergelaten door de bewoners van het pand, die twee maanden geleden vertrokken zijn. Twee á drie weken na het vertrek van de bewoners is het diertje uiteindelijk van de honger bezweken.

Het puppy-lijkje zat door ontlasting en ontbinding vastgeplakt aan het zeil, waardoor de dierenambulancemedewerkers het moesten lossnijden om het kadaver mee te kunnen nemen. Er wordt, met medewerking van de woningstichting, een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van de Rotweiler. Er volgt ongetwijfeld een aanklacht wegens dierenmishandeling en -verwaarlozing.

"Het was een onmenselijke toestand," zegt medewerkster Debby van Zeventer van de Dierenambulance. "Hoelang een hond zonder eten en drinken nog in leven blijft, is moeilijk te zeggen, maar het moet toch zeker een week of vijf geleden van honger en dorst en totaal uitgeput zijn omgekomen. Verschrikkelijk!"

Een nieuw triest dieptepunt