Levenslang geëist voor drievoudige moord

Officier van justitie M. Mol heeft vrijdag voor de rechtbank in Dordrecht levenslang geëist tegen twee schiedammers die verdacht worden van de moord op drie inwoners van Dordrecht. Tegen de derde verdachte eiste de aanklager 20 jaar cel en tbs.

De drie mannen worden door het Openbaar Ministerie verdacht van de roofmoord vorig jaar November op een 39-jarige vrouw, haar 16-jarige dochter en haar vriendje die eveneens 16 jaar oud was.
Tijdens de roofmoord met als buit 700 gulden, wat sieraden en een spelcomputer lieten de verdachten een 11-jarig meisje ongemoeid omdat zij lag te slapen in haar kamer en niets van de roof had gemerkt.
Het drietal drong op die bewuste vrijdagavond in november de woning binnen en knevelde de 35-jarige man, zijn 39-jarige vriendin, haar 16-jarige dochter haar evenoude vriendje. De verdachten doorzochten de woning waarna twee van hen vertrokken met de buit. De achtergebleven verdachte schoot vervolgens drie slachtoffers dood uit angst voor herkenning. De 35-jarige man wist zich te ontdoen van zijn boeien en vluchtte.

Het proces wordt uit veiligheidsoverwegingen gehouden in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.