Identiteit schrijver Marek van der Jagt bekend

Het is bekend wie de schrijver Marek van der Jagt is: Arnon Grunberg. Grunberg heeft bekend dat hij het alter ego creëerde, omdat hij graag iemand anders wilde zijn.

Sinds de debuutroman van Marek van der Jagt in oktober 2000, bestond het vermoeden dat Grunberg en Van der Jagt dezelfde persoon zijn. Maar de schrijver en zijn uitgeverij ontkenden dit aanvankelijk. Toen Van der Jagt twee jaar geleden de Anton Wachter prijs won voor zijn roman 'De geschiedenis van mijn kaalheid', kwam de schrijver niet naar de uitreiking.

De schrijver had zelf deze mythe nog jarenlang kunnen volhouden. Door het succes van zijn eerste boek in Duitsland en Oostenrijk stroomden de verzoeken om interviews en dergelijke echter binnen. Hij vond het toen niet meer reëel om de schijn nog langer op te houden.

Grunberg zal in de toekomst ook blijven schrijven onder de naam Marek van der Jagt. Onder die naam zijn inmiddels drie romans verschenen: De geschiedenis van mijn kaalheid (2000), het boekenweekgeschenk Monogaam (2002) en Gstaad 95-98. Dit laatste boek presenteerde hij vrijdagavond in Wenen.