Bomen gekapt tijdens Luilak viering

De Luilak viering, in delen van Noord en Zuid-Holland wordt luilak gevierd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor Pinksteren, is weer achter de rug. De jonge jeugd gaat dan 's morgens de straat op om mensen wakker te maken met lawaai. De oudere jeugd misbruikt het vaak om vanaf een uur of drie al rotzooi te schoppen.

In Lisserbroek werden twee jongeren aangehouden die met vier vrienden zes bomen hadden gekapt. Net toen ze met een grote boom bezig waren, kwam de politie langs. Vier van de zes namen op tijd de benen toen ze de politie zagen aankomen.

In Hoofddorp gooiden jongeren verf over een auto en in Haarlem werd een gevel besmeurd met verf in de wijk Schalkwijk. Ook ruiten van winkels en woningen moesten eraan geloven. Een winkelruit in Heemskerk en een in Beverwijk werden vernield, evenals ruiten van woningen in Nieuw-Vennep en Zandvoort.

In de hele provincie was de jeugd verder zeer actief bezig om ruiten met zeep, kaarsvet, eieren en boter te besmeuren. De politie nam veel vettige smeersels in beslag. Ook werd op nogal wat plaatsen vuurwerk afgestoken en reden brommers zonder uitlaat rond.