Van Der G. had adressen LPF in auto

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de auto van Volkert van der G. zijn papieren gevonden die wijzen op het feit dat de milieuactivist van plan was meerdere mensen van de Lijst Pim Fortuyn uit te weg te ruimen.

De man bezat plattegronden van de omgeving van woningen van Pim Fortuyn, en drie andere leden van Fortuyn's lijst. Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen voor de drie LPF'ers omdat het OM zo lang het onderzoek loopt met alles rekening houdt, maar justitie gaat er nog steeds van uit dat de verdachte als eenling opereerde.

Niettemin neemt justitie de berichten zeer serieus dat Van der G. samen met twee anderen op de dag van de moord ook in Breda was toen Fortuyn daar campagne voerde. Medewerkers van het hotel waar de bijeenkomst plaatsvond,zeggen Van der G. herkend te hebben. De verdachte heeft overigens nog steeds geen verklaring afgelegd.

Het LPF-bestuurslid P. Langendam liet weten dat vijf kandidaten die op de Lijst Pim Fortuyn staan, extra beveiliging hebben gekregen: Jim Janssen van Raay, W. de Jong, M. Herben, B. Eerdmans en H. Smulders. Ook het bestuurslid zelf heeft beveiliging gekregen.