Identiteit dader moord Fortuyn bekend

Korp_Hi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die is opgepakt voor de moord op Pim Fortuyn is een milieuactivist. Op internet is een artikel te vinden, waar hij schrijft voor een milieuorganisatie. Pim Fortuyn liet onlangs weten het verbod op het fokken van pelsdieren op te willen heffen. Van der G. is werkzaam bij de organisatie Milieuoffensief.

De verdachte, V. van der G., die naar eigen zeggen in Wageningen studeerde, richtte zich vooral op de bestrijding van de intensieve veehouderij en de bontfokkerij. Hij woonde sinds vorig jaar met zijn vrouw en kind in Harderwijk.

Van der G. zegt op internet dat hij niet zozeer handelt uit dierenliefde. "Ik heb gewoon een basisnorm: het deugt niet wat in de bio-industrie met dieren gebeurt. <..> Verder handel ik gewoon rationeel, ik hoef geen dierenvriend te zijn om dieren te beschermen. Veel dierenbeschermers handelen vanuit 'de natuur is goed', maar alle donkere kanten van de mens zie je ook terug in de natuur. Dieren beschermen is mensen beschaven, zeggen ze wel", aldus de moordenaar.

Van der G. schrijft verder dat hij vindt dat hij in 2000 veel procedures heeft gehad en gewonnen en dat hij zich meer gaat richten op de zwaardere overtreders van milieu en dierenleed. Opmerkelijk in dit verband is het feit dat Pim Fortuyn onlangs aankondigde dat als hij aan de macht zou komen, hij het komende verbod op het houden van pelsdieren voor bont onmiddellijk op zou heffen.

In verband met de reacties van een aantal users op dit nieuwsbericht is deze gesloten. Hopelijk kan dit in de toekomst worden voorkomen.