Verdachte: 33-jarige man uit Harderwijk

Fredjjuuhhh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De identiteit van de verdachte die gisteravond werd aangehouden op verdenking van de moord op Pim Fortuyn is bekend. Dat zei minister Korthals van Justitie. Het gaat om een 33-jarige blanke Nederlander uit Harderwijk. Volgens De Telegraaf staat de man bij inlichtingsdiensten bekend als extreem links.

Bij de man is inmiddels huiszoeking gedaan. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd. Het recherchebijstandsteam van 15 man dat de zaak in onderzoek heeft gaat voorlopig nog uit van ťťn dader uit.

Update 12:09
Bij de huiszoeking die is gedaan in Harderwijk is munitie aangetroffen. Het gaat om dezelfde als waarmee Fortuyn is omgebracht. De 33-jarige man heeft geen verklaring afgelegd. Hij ontkent niet, maar bekent ook niet dus. Bij de huiszoeking is materiaal aangetroffen dat volgens de hoofdcommisaris "zou kunnen wijzen op milieuactivisme". Er is verder niet gezegd over enige linkse sympathieŽn.

Er is een reconstructie geweest, en er blijken vijf schoten te zijn gelost. Twee daarvan in Fortuyns hoofd. Er zijn dertig rechercheurs ingezet. De man wordt dinsdag voorgeleid.