Lijst politieke moorden wereldwijd erg lang

In de geschiedenis zijn er veel aanslagen geweest op politieke figuren. Hieronder een kort overzicht van de meest bekende.

Adolf Hitler - In 1944 wordt er op Hitler een aanslag gepleegd door een Duitse militair. Deze mislukt echter.

Mahatma Gandhi - Een fanatieke hindoe doodt deze geweldloze verzetsman in 1948.

John Kennedy - De Amerikaanse president wordt op 22 november 1963 voor de draaiende camera's tijdens een autorit vermoord door een sluipschutter. OfficiŽel wordt Lee Harvey Oswald, die na zijn arrestatie door Jack Ruby wordt doodgeschoten, als dader aangewezen. De moord blijft echter door nevel omhuld en is dan ook goed voor vele andere theorieŽn.

Robert Kennedy - De broer van John Kennedy wordt 5 jaar na zijn broer in 1968 vermoord. Hij deed mee aan de presidentsverkiezingen.

Martin Luther King - In hetzelfde jaar wordt deze zwarte leider van de beweging voor burgerrechten door James Earl Ray vermoord. Ray, die in 1998 in een gevangenis overlijdt, houdt tot zijn dood vol de moord in opdracht van ene "Raul" gepleegd te hebben.

Ronald Reagan - In 1981 word er een aanslag gepleegd op deze Amerikaanse minister. De aanslag mislukt.

Yitzhak Rabin - In 1995 vermoord door een Joods extremist. Was de eerste IsraŽlische minister die gesprekken had aangeknoopt met de Palestijnen.

In maart dit jaar werden er in het Franse Nanterre acht gemeenteraadsleden vermoord.