[Voetbal] Kampioenschap Duitsland beslist

Op de laatste speeldag in de Duitse competitie heeft Borussia Dortmund de landstitel gegrepen. De opponent van Feyenoord in de UEFA Cup-finale van aanstaande woensdag versloeg in het eigen Westfalen-stadion Werder Bremen met 2-1 (na een achterstand van 0-1).

Vanwege de UEFA Cup-finale heeft Dortmund alle festiviteiten verplaatst naar Hemelvaartsdag. De selectie van trainer Sammer zal vanavond alleen gezamenlijk dineren. Het is de zesde landstitel voor Borussia Dortmund in de geschiedenis.

Huldiging Feyenoord
Mocht Feyenoord de UEFA Cup in eigen Kuip winnen, dan moeten de supporters die de huldiging (donderdag op de Coolsingel) willen bijwonen er snel bij zijn. Volgens korpschef A. J. Meijboom van Rotterdam bieden de bezoekersvakken op de Coolsingel en het Stadhuisplein plaats aan maximaal 60.000 tot 70.000 voetbalfans. Daarna gaan de hekken van de vier toegangspoorten dicht.

Voor de teleurgestelde fans worden bij metrostation Churchillplein grote schermen neergezet, waarop de huldiging te zien zal zijn. Mits Feyenoord de Cup pakt natuurlijk..