Fortuyn haalt hard uit in Belgische krant

,,Als ik de verkiezingen win, is het door de vreemdelingen. Al onze problemen in de gezondheidszorg, veiligheid en onderwijs zijn gerelateerd aan die problematiek. Nederland moet er daarom voor zorgen dat de gasten het huis niet overnemen'', zegt Pim Fortuyn vandaag in een interview met de Vlaamse krant De Morgen.

Fortuyn zegt verder dat Nederland geen instroom van nieuwe asielzoekers meer wil en schuift het probleem door. ,,Het is of een probleem van de vliegmaatschappijen of een probleem van BelgiŽ of Duitsland. Totdat julllie allemaal bij zinnen komen. Meneer Verhofstadt (Belgische premier) zoekt het maar uit. Hij laat ze nu zo bij mij binnen.'' Volgens Fortuyn moeten luchtvaartmaatschappijen geen boetes meer moeten krijgen als zij asielzoekers zonder papieren vervoeren. ,,Ze krijgen gewoon de passagiers terug die geen papieren hebben. Moet je zien hoe snel het probleem is afgelopen.''

De twee journalisten van De Morgen die het interview afnamen kregen vooraf te horen dat Fortuyn tijdens het gesprek niet vergeleken wil worden met Filip Dewinter, leider van het extreemrechtse Vlaams Blok, of de Franse presidentskandidaat Jean-Marie Le Pen.

''De gasten moeten het huis niet overnemen''