Familie van schutter Erfurt stuurt brief naar kranten

Cerberus had ons via de newssubmit

De ouders en de broer van Robert Steinhäuser hebben een brief geplaatst in twee Duitse kranten waarin in zij hun medeleven betuigen aan de slachtoffers van het bloedbad. Robert Steinhäuser schoot vorige week vrijdag dertien leraren koelbloedig dood en twee scholieren, waarna hij zichzelf van het leven beroofde.

De familie schrijft onder andere :

"Wij betreuren het buitengewoon dat onze zoon en broer de slachtoffers en hun familieleden, de mensen in Erfurt en Thüringen, heel Duitsland zo ontzettend veel leed heeft toegebracht."

"Sinds deze verschrikkelijke daad vragen wij ons telkens weer af waar de haat en de wanhoop van Robert vandaan kwamen en waarom wij daar van tevoren niets hebben gemerkt. Wij waren tot deze waanzinnige gewelddaad een heel normale familie en hebben Robert anders gekend", aldus de ouders en de broer van Robert.

Aanstaande vrijdag bewijst Duitsland de laatste eer in een dienst in Erfurt aan de slachtoffers. Bij de dienst zullen de Duitse president Johannes Rau en minister-president van de deelstaat Thüringen een toespraak houden. Naar verwachting zullen tienduizenden mensen de plechtigheid bijwonen, samen met een aantal andere prominente politici.

De slachtoffers van het bloedbad zullen in besloten kring begraven worden. De brief is hier te lezen.