Fortuyn neemt niets terug van islam uitspraken

Pim Fortuyn zei vanochtend in het Radio 1-programma De Ochtenden dat hij niets terugneemt van zijn uitspraken over de islam. Alleen in zijn uitspraak dat de islam een achterlijke cultuur is, wil hij het woordje achterlijk wel vervangen door achterlopend. Kennelijk heeft het woordje achterlijk een te beladen lading in Nederland, zei Fortuyn.

Fortuyn reageerde daarmee op uitlatingen van CDA-leider Balkenende, die zei dat de opmerkingen van Fortuyn over de islam een breekpunt bij de formatie kunnen zijn. Voor Fortuyn blijft de analyse over de islam gelijk, omdat die godsdienst "niet door de verlichting is gegaan." Volgens Fortuyn heeft het CDA een probleem met het bespreekbaar maken van de problemen van de islam: "de partij durft dat niet aan".

Post vreemdelingenbeleid

Mocht de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in het kabinet komen dan zal op zeker iemand van zijn Lijst de scepter gaat zwaaien over het vreemdelingenbeleid. Diezelfde persoon moet ook Grote Steden- en Integratiebeleid krijgen omdat beide terreinen samenhangen.

De kandidaat-Tweede-Kamerleden van de LPF komen in beginsel niet in aanmerking voor een post in het kabinet. Fortuyn wil hiervoor mensen uit het bedrijfsleven aantrekken. Ook op het terrein van veiligheid moet de LPF volgens Fortuyn ,,een vinger in de pap'' krijgen.