Werkgever wil af van Haselhoef

De werkgever van imam Abdullah R.F Haselhoef, psycho-medisch centrum Parnassia in Den Haag, wil af van hem als geestelijk verzorger.

Zijn positie staat hevig ter discussie, omdat de imam te veel negatief in de publiciteit komt met zijn uitspraken.

In een uitzending van Buitenhof afgelopen zondag zei Haselhoef begrip te hebben voor de woede van pro-Palestijnse demonstranten die tijdens een manifestatie in Amsterdam hakenkruisen op hun spandoeken hadden staan.

Eerder raakte Haselhoef in opspraak toen hij de doodstraf voor homoseksuelen onder bepaalde voorwaarden aanvaardbaar noemde. Parnassia stuurde de geestelijk verzorger toen tijdelijk met verlof. Hij mocht weer aan het werk nadat hij toezegde dat hij zorgvuldig met zijn eigen belangen en die van Parnassia zou omgaan.

Haselhoef

Haselhoef reageerde vanmiddag fel op de commotie die na het tv-programma is ontstaan. ,,Na de uitzending heeft de NOS niet op teletekst vermeld dat ik de daden van die demonstranten afkeur. Als ik zeg dat ik ergens begrip voor heb, betekent dat niet automatisch dat ik het ermee eens ben. Verder vermeldde de teletekstpagina niet dat ik de vergelijking tussen de Israëlische regering van Sharon en de dictatuur van Hitler, die door middel van de hakenkruisen werd getrokken, fout vond''.