Haselhoef: houd relschoppers zondag thuis

Imam Abdullah Haselhoef doet een beroep op 'ieders verantwoordelijkheid en menselijkheid' voor het goed verlopen van de pro-IsraŽl demonstratie aankomende zondag. Hij is ontstemd over de ongeregeldheden die vorige week zaterdag uitbraken bij de pro-Palestina demonstratie in Amsterdam. Toen gooiden enkele honderden voornamelijk allochtone jongeren stenen en flessen naar de politie. Van een Joodse man werd het keppeltje afgepakt.

Dit moet voortaan voorkomen worden volgens Haselhoef. In een persbericht verstuurd door de Moslim Media Groep vraagt hij: Als u weet of vermoedt dat uw kinderen, broertjes of neefjes van plan zijn om naar deze 2e bijeenkomst voor Vrede te gaan om deze te verstoren, houd hen thuis!"

Alhoewel hij het oneens is met de volgens hem ťťnzijdige solidariteitsverklaring met IsraŽl meent hij echter "dat ons verschil van mening slechts in een politiek debat geuit mag worden. Geweld en intimidatie horen in een democratische rechtstaat niet thuis." Hij vraagt mensen die denken met hun aanwezigheid eventuele intimidatie zou kunnen beteugelen, te overwegen om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. "Niet als demonstrant voor de eenzijdige solidariteitsbetuiging met de staat Israel, maar als voorvechter voor de vrijheid van meningsuiting."

De demonstratie wordt georganiseerd door een aantal Joodse organisaties. Het begint om 18:00 op het Jonas Daniel Meijerplein (bij de Dokwerker). De boodschap van de demonstratie is: "Tegen terreur, voor vrede."