NCRV-leden geschokt door Paul de Leeuw

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal leden van de NCRV is ernstig verontrust over de nieuwe presentator van de christelijke omroep: Paul de Leeuw. Dat hij bijvoorbeeld het tv-spelletje 'Zo vader zo zoon' op zondagen op gaat nemen, is bij veel leden `keihard aangekomen'. Ook uitlatingen in zijn eigen programma 'Herberg De Leeuw' zoals `rood anusje' en `reet' wekken bij NCRV-leden de angst op dat `straks alles geoorloofd is' bij de nu al 78 jaar oude omroep.

In enkele provinciale ledencommissies wordt vanavond met pen en papier in de buurt naar Herberg De Leeuw gekeken. Sinds de voormalige VARA-ster deel uitmaakt van de NCRV, hebben vele honderden leden al hun abonnement beëindigd. "De NCRV ontwikkelt zich sneller dan een oudere generatie leden kan bijhouden", meent de directe chef van De Leeuw, Roek Lips.

Om de komst van De Leeuw aan de leden te `verkopen' neemt de NCRV het niet echt nauw met de waarheid. Op ledenavonden is de afgelopen maanden namelijk de leugen rondgestrooid dat De Leeuw als een verloren zoon bij de NCRV aanklopte en dat toen is gezegd: "je bent welkom".