Aanslag dreigt bij interland Israël

Een anonieme groepering heeft aan de Deense voetbalbond laten weten dat zij een aanslag zullen plegen als de voetbalinterland Denemarken - Israël door gaat. "Als de wedstrijd niet wordt geannuleerd, volgt er een enorme explosie in het stadion van Kopenhagen", staat in een brief gericht aan de Deense voetbalbond.

Een woordvoerder van de Deense voetbalbond verklaarde dat de brief zeer serieus genomen wordt, gezien de situatie in Israël. De politie heeft verklaard speurhonden te laten zoeken naar explosieve rondom en in het stadion. Tevens worden alle toeschouwers en personeelsleden van het stadion gefouilleerd.

De brief is ondertekend met de woorden "Het vrije Palestina". Ook staat er in de brief dat explosie plaats vindt tenzij "de wedstrijd tussen het nationale team en een bende Joodse moordenaars" niet doorgaat.

De spelers van het Deense nationale elftal proberen zich zo veel mogelijk buiten de kwestie te houden. "Als spelers willen we geen standpunt innemen in dit conflict, waarin het nog niemand ter wereld is gelukt een oplossing aan te dragen" aldus Jan Heintze aanvoerder van het Deense voetbalteam.

Overigens is het Israëlische team maandag al in Denemarken gearriveerd. In aanwezigheid van veel bewakingsfunctionarissen en politiemensen traint het team vlakbij het hotel in het stadscentrum.