Veel belangstelling begrafenis Queen Mum

Tienduizenden Britten hebben de uitvaartplechtigheid van de onlangs overleden Queen Mum, weduwe van koning George VI, bijgewoond. De Queen Mum overleed zaterdag 30 maart op een leeftijd van 101 jaar. Op Westminster Abbey probeerden duizenden mensen een glimp van de kist op te vangen.

Voor de plechtigheid werd in het gehele land twee minuten stilte in acht genomen. Daarna werd de Queen Mum naar de St. George kapel gereden, waar ze naast haar man zal worden begraven.

De begrafenis werd bijgewoond door verschillende leden van koninklijke families. Naast koningin Beatrix, die ook aanwezig was, woonden de Belgische, de Spaanse, de Zweedse, de Noorse en de Deense vorst de plechtigheid bij.


Al ruim 200.000 Britten zijn de afgelopen dagen langs de kist gelopen om hun laatste eer aan de Queen Mum te betuigen. In een korte televisietoespraak heeft de Britse koninging Elizabeth II de bevolking bedankt voor alle condoleances en brieven. De koningin vond de reacties "overweldigend" en ze zei "diep geraakt" te zijn.