Maastrichtse familie van bed gelicht

sjkultra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie gezinsleden van de Maastrichtse probleemfamilie Krijnen zijn gistermorgen van hun bed gelicht door een twintigtal agenten. De drie gezinsleden zijn opgepakt op verdenking van het verstoren van de openbare orde en poging tot doodslag.

De arrestatiebevelen volgen op een oproer vrijdagnacht waarbij de familieleden tenminste tien politieagenten hebben bekogeld met bierkratten, fietsen en stenen. Het incident, ontstaan tijdens het aanhouden van een ander familielid, noopte de agenten om zich die avond terug te trekken.

De gewelddadigheden ontstonden vrijdagavond nadat de politie een auto achtervolgde die in de straat van de familie stopte. De inzittenden vluchtte. De auto van de gevluchte mannen was onverzekerd. Na het inroepen van assistentie ging de politie over tot het wegslepen van de onverzekerde auto.

Ondertussen verzamelden leden van de familie Krijnen zich op straat, waaronder een voor een diefstal gezochte zoon. Toen die door de politie werd opgepakt, ontstond grote commotie. Twee zonen en een dochter van de familie Krijnen, plus twee partners van hen, bekogelden de politie met bierkratten, fietsen en stenen. Een vriendin van de zonen probeerde een van de autoruiten kapot te slaan. Ook dreigde een van hen een handgranaat te laten vallen in het politiebureau.

Drie andere leden van de familie worden nog gezocht door de politie. Er wordt verwacht dat ze op korte termijn worden opgepakt, omdat volgens de politiechef G. van Klaveren de politie de leden van de familie vaak tegen komt.

Tevens heeft de politie de hond van de familie inbeslag genomen, omdat de familie de hond opjaagde en op de agenten afstuurde. Wat er met de hond gaat gebeuren is nog niet bekend.

De vader van de familie wijt het ontstaan van de rel aan de houding van de politie. Een agent had eerder met de van diefstal verdachte zoon afgesproken die zich volgens afspraak de zaterdagochtend vrijwillig bij de politie zou melden. Toen de agenten hem 's nachts wilden aanhouden gingen mijn kinderen door het lint en is er inderdaad met stenen, fietsen en bierkratten gegooid, aldus de vader.