Per helicopter naar rockfestival

Het Glastonbury Festival in Engeland, een jaarlijks terugkerend 3-daags festival a la Pinkpop, biedt hun bezoekers dit jaar wel een heel bijzondere mogelijkheid om het festival te bezoeken. Ze zullen een "van deur tot deur service" aanbieden door middel van een helicopter. Op deze manier kunnen bezoekers de gigantische files van campers omzeilen die ieder jaar naar het festival trekken.

Voor "slechts" 4000 engelse pond (ca. 6525 euro) kan de helicopter de bezoekers oppikken in de achtertuin, vliegt over de 40 kilometer lange file en levert de gasten af in een "moddervrije VIP-ruimte". Hier kunnen de gasten loungen op kussens, sofa's en relaxstoelen, terwijl de gehele dag door hapjes en drankjes geserveerd zullen worden. In de ruimte zullen ook de diverse artiesten zich ophouden.

Inmiddels zijn er bijna 100.000 "gewone" kaartjes verkocht voor het festival, dat begint op 28 juni, waar volgens geruchten de hoofdacts onder andere Rod Stewart en The Stereophonics zullen optreden.

Maar ook voor de luxe vip arrangementen met de helicopter schijnt veel animo te zijn. Mark Edgly van www.flyglastonbury.com zegt dat dit de nieuwste manier is om "Glastonbury te doen". Ze hebben inmiddels 11 choppers klaarstaan om de gasten te vervoeren. Het merendeel van de boekingen is echter gedaan door optredende bands.