Onderzoek Kerkrade na val jongetje

De politie in Kerkrade stelt een onderzoek in om te achterhalen hoe een zesjarig jongetje in een 15 meter diepe afwateringsbuis kon vallen. Volgens buurtgenootjes hadden spelende kinderen het deksel van de afvoerbuis gehaald en niet meer teruggelegd.
De gemeente onderzoekt of de overige afwateringsbuizen in Kerkrade wel goed zijn afgesloten. Ook wordt bekeken of de gemeente aansprakelijk is.

Oussama viel gistermiddag in de pijp op een speelpleintje bij zijn ouderlijk huis. Op 15 meter diepte kwam de jongen in de buis vast te zitten. Hij zat gedeeltelijk in het water en raakte in de loop van de avond onderkoeld. Het lukte niet om hem met een touw omhoog te trekken.
Uiteindelijk is naast de put met een graafmachine een schacht gegraven. Daarin zijn twee reddingswerkers afgedaald. Ze hebben de buis waarin de jongen klemzat doorgezaagd. Daarna heeft de graafmachine de reddingswerkers en het kind naar boven gehaald.

De jongen is naar een ziekenhuis gebracht. Hij was nog wel goed bij, maar verzwakt. Ondertussen gaat het goed met de jongen. Aan de reddingsactie in Kerkrade deden meer dan zeventig hulpverleners mee. Er hebben duizenden mensen staan kijken.