Kandidaat LPF in opspraak [update]

Een woordvoerder van het regiopolitiekorps Kennemerland meent dat M.Kievits, zevende op Lijst Pim Fortuyn, 'valse informatie' op zijn cv heeft staan.

Kievits, docent van de Nederlandse politieopleiding LSOP in Apeldoorn, is volgens bronnen bij de politie enkele jaren geleden gestraft voor seksuele intimidatie. Een leerlinge had een klacht tegen de leraar ingediend.

Over de informatie op Kievits' cv bestaat volgens de regiopolitie Kennemerland, Kievits' voormalige werkgever, een ,,verschillende beleving van de taakopvatting''. Zo schrijft Kievits in zijn levensloop dat hij tussen 1996 en 1998 als projectleider was belast met het opzetten van het 'Bureau Integriteit bij de Regiopolitie Kennemerland'. Volgens de woordvoerder van de politie was er toen helemaal geen sprake van een project op dit gebied.

Eerder deze week werd Kievits door de politieopleiding geschorst omdat hij eind vorig jaar iemand zou hebben mishandeld en vernielingen zou hebben gepleegd. Kievits meldde zich na de voorvallen ziek. De opleiding kon hem pas schorsen nadat hij zich beter had gemeld. Dat gebeurde vorige week.

Zelf heeft Kievits de beschuldigingen altijd van de hand gewezen, advocaat van de Lijst Fortuyn A. Moscowicz onderzoekt voorlopig de zaak.

Update 21:17
Martin Kievits verdwijnt van de Lijst Fortuyn. Zijn plaats wordt overgenomen door Andre Peperkoorn, luitenant-kolonel bij de marechaussee. Boerenleider Wien van de Brink komt tˇch op de lijst te staan. Hij krijgt nummer 20, eerder had hij zich teruggetrokken omdat hij een te lage plaats had gekregen.