[Voetbal] Ajax 2 verliest nipt van FC Utrecht

VrAnKiE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Amstel Cup duel wat afgelopen avond gespeeld werd, verloor het tweede team van Ajax nipt van het eerste team van FC Utrecht.

De wedstrijd begon met een slappe eerste helft, waarin in de 25ste minuut gescoord werd door Dirk Kuijt. Toen in de tweede helft de tweede goal voor FC Utrecht werd gescoord, door Gluscevic, werd de coach van Ajax 2 wakker. Deze pleegde twee wissels, waaronder de wissel tussen Quansah en Rafael.

Rafael stond nauwelijks twee minuten in het veld, en hij scoort al de 1-2. FC Utrecht ging veel kansen missen, en aan het einde van de tweede helft werd door Rafael de 2-2 binnengekopt. Het gevolg was een zeer golvende verlenging, waarin niet gescoord werd.

Tijdens de strafschoppenserie werden alle ballen ingeschoten, maar de zevende bal voor Ajax 2 bleek te veel. Pasanen miste de penalty en de droom van Ajax 2 spatte als een ballon uit elkaar.

Ongeregeldheden
Na de openingstreffer van Kuyt in de 25e minuut forceerde de Amsterdamse F-side diverse dranghekken. De mobiele eenheid voorkwam dat de supporters zich toegang verschaften tot het voor fans van FC Utrecht gereserveerde tribunevak.

Overal in het stadion braken vervolgens rellen uit tussen Ajax-supporters en agenten. De toestand was zo bedreigend dat de televisiezender SBS6 besloot de uitzending te staken. Medewerkers van het tv-station voelden zich onveilig en wilden hun werk niet meer uitoefenen. SBS6 hervatte de uitzending toen de rust in het stadion in de tweede helft redelijk was weergekeerd.

De politie heeft in totaal 110 arrestaties verricht. In het stadion hield de politie meer dan zeventig mensen aan. De rest werd buiten het stadion en elders in Amsterdam gearresteerd.