Veel kinderprostitutie in Tsjechische grensstad

De Duitse hulporganisatie Karo kreeg onlangs een prijs voor hulp aan prostituees in de Tsjechische grensstad Cheb. Maar volgens Karo is het vechten tegen de bierkaai. Het misbruiken van kinderen en peuters, vaak zigeunerkinderen, gaat gewoon door. Voor veel Duitse mannen is het rondje Cheb routine: ze doen er goedkoop boodschappen, gooien hun tank vol en zoeken een meisje uit.

Vooral Duitse mannen uit Beieren en Saksen gaan even naar Cheb ''om te tanken'', en pikken dan goedkope kinderprostituees op. Blasen (pijpen), ficken (neuken), anal, het is vaak het enige Duits dat deze zigeunerkinderen meisjes ťn jongens kennen. Regelmatig worden ze door klanten in elkaar geslagen, als 'beloning' voor hun diensten, en de auto uitgesmeten.

De verarmde grensstreek lijkt geheel in het teken te staan van prostitutie. Overal vind je smoezelige clubs en bordelen. Bij de Duitse grensposten wordt er in folders op gewezen dat kinderprostitutie strafbaar is. Niet dat dat veel succes heeft.

Op nog geen 40.000 inwoners telt Cheb, partnergemeente van Rheden, bijna honderd bordelen en in de weekeinden, schatten hulpverleners, rijden hier gemiddeld 2000 Duitsers opzoek naar hoeren rond.

Volgens een woordvoerder van Karo, die in Cheb actief is, worden er zelfs baby's en peuters aangeboden. Vanaf zo'n anderhalf, twee jaar, soms jonger. Het zijn de kinderen van de meisjes op straat, vaak nakomelingen van de klanten.


Het volledige artikel staat in De Gelderlander.
Zie ook Zonder die Duitse varkens, hier geen hoertjes

Met dank aan jolo had voor het submitten van het bericht.