Eerste kandidaten Lijst Fortuyn bekend

Onder de eerste vijftien kandidaten van Lijst Pim Fortuyn bevind zich één oud-politicus. Op nummer drie staat Jim Janssen van Raay (69), die achttien jaar voor het CDA in het Europees Parlement zat.

De tweede plek behoort toe aan João Varela(37). Hij is van Kaapverdiaanse komaf en zit in de top van een cosmeticabedrijf. De vierde plaats is voor de enige vrouw binnen de eerste tien namelijk landbouwdeskundige Winnie de Jong. Op de vijfde plaats vinden we oud-hoofdredacteur van Elsevier Ferry Hoogendijk. Hij was vijftig jaar lid van de VVD maar ergert zich al anderhalf jaar aan de "puddingachtigheid" van die partij. De woordvoerder van de Lijst Fortuyn Mat Herbren (43) staat op nummer zes. Plekken nummer zeven en acht worden ingenomen door een politieman en een notaris, van wie de namen nog niet bekend zijn.

Bij de eerste vijftien bevinden zich ook vier medici. Op plek negen staat de hoogleraar fysiologie dr. V. Bonke (62), oud-VVD'er, voormalig rector magnificus van de Universiteit van Maastricht en decaan van de faculteit geneeskunde. Op de tiende plek staat cardioloog F. Dekker, directeur van privé-kliniek Medisch Centrum Viken in Bilthoven. Bij de eerste vijftien zit ook de van oorsprong Tsjechische internist M. Zvonar en de longarts G. Jukema. De longarts Jukema (43) is verbonden aan het Waterlandziekenhuis in Purmerend. ,,We delen een grote zorg over de wantoestanden in de Nederlandse ziekenhuizen'', is Jukema's verklaring voor de interesse van medici in de Lijst Pim Fortuyn.