Overval op geldwagen

Boeltje.nl, Mr_Rammstein en Freebie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagavond rond zes uur is een geldtransportwagen van Geldnet overvallen. De geldwagen werd op de snelweg tussen Haarlem en Amsterdam klemgereden door twee auto's, aldus de politie. De chauffeur en de bijrijder van Geldnet werden met vuurwapens bedreigd.

De drie overvallers sloegen met een explosief een gat in de geldtransportwagen. Ze gingen er in een derde auto met de buit vandoor. Even voor acht uur werd door de overval het treinverkeer tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem stilgelegd. Ook sloot de politie de snelweg naast het spoor af. Een van de auto's die bij de overval is gebruikt, werd langs het spoor gevonden.

De politie vermoedt dat de auto explosieven bevatte die voor de overval gebruikt moesten worden, maar nog niet waren ontploft. Het Explosieven Opruimingscommando onderzocht de auto ter plaatse.

Een woordvoerder liet vrijdagavond weten dat het onderzoek nog niet is afgerond. Er is nog geen nadere informatie beschikbaar. De politie gaf rond 21.30 uur het spoor en de snelweg weer vrij.