Leefbaar R'dam stelt ultimatum UPDATE

Pim Fortuyn heeft de fracties van CDA, VVD en D66 in de Rotterdamse gemeenteraad tot maandagmiddag 12.00 uur de tijd gegeven alsnog met hem in gesprek te raken over de vorming van een nieuw college met zijn partij Leefbaar Rotterdam.

Fortuyn brak vrijdag de eerste formatiebijeenkomst in Rotterdam af. Dat gebeurde nadat CDA en VVD duidelijkheid hadden geeist over de standpunten van Leefbaar Rotterdam. Fortuyn zei er geen zin in te hebben om vantevoren zijn standpunten te geven. Hij wil dat ze zo het gesprek ingaan.

Fortuyn gaat ook niet in op het verzoek van het CDA om de uitsluiting van de PvdA bij de vorming van een college te heroverwegen.

Update:
Pim Fortuyn moet eerst zijn standpunten op papier zetten, en niet alleen de problemen maar ook de oplossingen ervan. Pas als het CDA deze zwart op wit ziet willen ze gaan praten over een eventuele coalitie.
Dat zei Van der Tak (CDA) vandaag nadat Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Pim Fortuyn de openbare college-onderhandelingen in Rotterdam plotseling had afgebroken.

Ook VVD-lijsttrekker Nico Janssens reageerde verbaasd: "Als hij niets op papier zet, en gewoon het VVD-verkiezingsprogramma wil uitvoeren, doen we dat toch?" Janssens denkt niet dat er in het vervolggesprek iets zal veranderen aan de houding van Leefbaar Rotterdam.