U2-fan ontvangt drie miljoen euro

Een Amerikaanse fan die tijdens een concert van U2 in een toiletruimte uitgleed, ontvangt een schadevergoeding van bijna drie miljoen euro.
Steven Chang brak zijn been toen hij tijdens een concert in Chicago op de natgeworden vloer van de toiletten uitgleed.

De schadevergoeding dekt onder andere de medische kosten die de man door het ongeval heeft moeten maken. Bovendien is door de breuk en de daaropvolgende noodzakelijke operaties zijn linkerbeen een stukje korter geworden.

De schadevergoeding wordt niet door U2 zelf opgehoest. De groep is vrijgepleit van schuld aan het ongeval. Volgens de dienstdoende rechter zullen de festivalorganisatie en het ingehuurde schoonmaakbedrijf voor de vergoeding op moeten draaien.

Bono dineert met Clinton en Gorbatsjov

Er was ook goed nieuws voor U2 afgelopen week:

Bono, leadsinger van U2, heeft afgelopen zondag in New York getafeld met niemand minder dan de Amerikaanse ex-president Bill Clinton en voormalig Russisch leider Michael Gorbatsjov.

Op de website van de Ierse supergroep, www.u2.com, staat een verslag van het etentje in de Russische ambassade in New York, dat in het teken stond van de Frank Foundation, een organisatie die zich inzet voor het lot van minder bedeelde kinderen over de hele wereld.

Bono, Clinton en Gorbatsjov