Fortuyn krijgt taart in gezicht UPDATE

De bijeenkomst ter gelegenheid van de publicatie van "De puinhopen van acht jaar paars" van Pim Fortuyn is voor enige tijd uitgesteld. Aan het begin van de persconferentie kreeg Pim Fortuyn een taart in zijn gezicht geworpen.

De dader maakte zich in de drukte snel uit de voeten aldus een verslaggever terplekke.

In het perscentrum Nieuwspoort hebben honderden journalisten zich verzameld voor de doop van het boek wat tevens als partijprogramma functioneert. Overigens lag het boek dinsdag al in een aantal winkels.

In een verklaring liet de 'Biologische Bakkers Brigade' weten dat Fortuyn tot een 'racistische hetze' aanzet. Daarom is hij bekogeld.

Fortuyn besmeurd met taart


Stoppen met demonisering

Tijdens de persconferentie nav zijn boek zei hij dat premier Kok en PvdA-leider Melkert moeten stoppen met hem te "demoniseren." Doordat ze zeggen dat ik oproep tot haat lokken ze juist dit soort reacties uit, aldus Fortuyn.

Fortuyn wil pas met Melkert een debat aangaan als hij stopt met het ''demoniseren''. Daarom heeft hij een aanbod om in debat te gaan met Melkert in Netwerk afgeslagen. In april is het bovendien vroeg genoeg voor een debat, vindt Fortuyn.

Fortuyn reageerde aangeslagen op de taartgooierij. Hij vond het opzich niet erg ''het doet geen pijn'', maar als het op deze manier moet voelt hij zich aangetast in zijn integriteit. Kok is daar mede verantwoordelijk voor zei Fortuyn. "Hij de premier van alle Nederlanders, dus ook van mij."