Jonge relschopper krijgt toch zijn zin

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen van Turkse afkomst mocht op een doordeweekse avond om half tien afzwemmen voor zijn 'overlevingsdiploma'. Met dank aan de burgemeester van Veenendaal. Zwembadpersoneel had de notoire relschopper geweigerd, omdat hij was betrokken bij de recente rellen in het zwembad. Zwembad sluit eerder door vervelende jeugd

Vorige week vrijdagmiddag kwam hij met zijn schoolklas bij het zwembad en het personeel maakte hem duidelijk dat hij niet gewenst was. "De jongens die bij de rellen waren betrokken hebben allemaal een ontzegging gekregen. Daar maken we geen uitzonderingen op, want dan is het einde zoek", vertelt een medewerker die liever anoniem wil blijven.

De ouders van de Turkse tiener lieten het er niet bij zitten en haalden zelfs de burgemeester erbij om de jongen alsnog in de gelegenheid te stellen het diploma te halen. Tegen de uitdrukkelijke wens van het zwembadpersoneel in, is de jongen vrijdagavond om half tien 's avonds nog een apart examen afgenomen.

"Nu krijgen ze toch weer hun zin. Zo heeft een ontzegging weinig nut. Tenslotte gaat het niet om een diploma-A of -B, want die had hij al in zijn bezit. Zwemmen kon hij dus al, waarmee voor ons alle noodzaak verviel om een uitzondering op de regel te maken. De burgemeester dacht daar echter kennelijk anders over", aldus een boos personeelslid.

Volgens het hoofd voorlichting van de gemeente Veenendaal ligt de oorzaak van het 'incident' in een communicatiefout. "Uit pedagogisch-didactische overwegingen is besloten hem daartoe de gelegenheid te bieden. Dit is echter door het management niet goed gecommuniceerd met het personeel, met dit pijnlijke misverstand tot gevolg."