Vrouw laat zwerver doodbloeden na aanrijding

In de Amerikaanse staat Texas heeft een vrouw een zwerver aangereden en vervolgens hem twee of drie dagen laten doodbloeden. De man zat na het ongeluk beklemd in haar voorruit. Zij is aangeklaagd voor moord

Als gevolg van de aanrijding knalde de 37-jarige zwerver Gregory Glen Biggs door de voorruit van de auto. Zijn bebloede hoofd stak door het raam terwijl zijn gebroken benen op de motorkap lagen, aldus politiewoordvoerder Jesse Hernandez van Fort Worth.

Chante Mallard (25) zei tegen de politie dat zij in paniek raakte toen ze in oktober vorig jaar Biggs aanreed. Na het ongeluk reed zij naar huis parkeerde haar auto in de garage en stoorde zich niet aan het hulpgeroep van de man.

Het slachtoffer stierf een dag of twee, drie later door bloedverlies en de shock, aldus de patholoog-anatoom in zijn rapport. Biggs zou het incident hebben overleefd wanneer hem medische hulp zou zijn gegeven.

Mallard heeft het lijk later in een park gedumpt. Daar werd het door de politie ontdekt die een onderzoek begon. Na een tip werd de verpleeghulp woensdag gearresteerd. Tijdens het verhoor zei ze onder invloed van drank en XTC-pillen te hebben gestaan toen de aanrijding plaatshad.

In de garage van Mallard vond men de auto met de vernielde voorruit terug. Het bewijsmateriaal, bloed en haren, waren niet verwijderd.