Familie na aangifte verkrachting geterroriseerd

Een Rotterdamse familie wordt door buurtjongeren sinds enige tijd geterroriseerd nadat hun 13-jarige dochter aangifte deed van verkrachting. De daders zouden vrienden maar ook familie van de jonge verdachte (16) zijn.

De Rotterdamse politie heeft gisteren verklaard dat de moeder van het verkrachte meisje inderdaad aangifte heeft gedaan van mishandeling door een persoon uit de omgeving van de verkrachter. Volgens de politie, die deze zaak onderzoekt, zou zij op straat zijn geslagen.

In mei vorig jaar zou de 13-jarige dochter van de familie zijn verkracht door de 16-jarige verdachte in een kelderbox in Spangen. Lange tijd heeft ze daar over haar mond gehouden uit angst. Toen echter een ongeveer even oude vriendin van haar in november hetzelfde overkwam en wel meteen aangifte deed, besloot ook de 13-jarige dat te doen.

De vermoedelijke dader, die bij beide meisjes in de buurt woont, werd kort daarop door de politie aangehouden. Twaalf dagen later werd de jongen echter al weer vrijgelaten, nadat de vriendin van het meisje haar aangifte plotseling introk. De aangifte van het 13-jarige meisje werd wel doorgezet. De familie zegt dat op dat moment de ellende voor hen zou zijn begonnen.

Politiewoordvoerder H. Stoop bevestigde gisteren het verhaal, maar wilde er niet nader op ingaan omdat de zaak momenteel bij justitie ligt. "Het onderzoek is nog gaande. Uiteindelijk moet justitie beslissen of ze de jongen zal vervolgen of niet." Rechercheurs zijn volgens Stoop wel bezig om de mishandeling van de moeder van het kind te onderzoeken.